EK All Style Karate – Halle (B) – 8&9 oktober 2016

102Tijdens het weekend van 8en 9 oktober 2016 vond het EK All Style Karate plaats in Halle. Vier leden van Funakoshi Karate Tongerlo werkten zich de voorbije jaren tot in de nationale selectie en traden succesvol aan in verschillende disciplines.

Kata

Op zaterdag behaalde Isabelle Piette een  mooie, eerste plaats in kata. Karolien Geerts sleepte onverwacht een finaleplaats uit de brand in deze categorie. Michael Vo veroverde bij de mannen de bronzen plak.

In de teamcompetitie (synchroon kata) grepen Isabelle en Michael samen met Sofie Hiele (Karate Center Asahi uit Poperinge) overtuigend de gouden medaille. Karolien behaalde met het tweede Belgische team de bronzen medaille samen met Aäyron Monserez (Karate Jitsu uit Izegem) en Lisa Lowagie (Poperinge). Bondscoach Tina Bellemans glom aan het einde van de dag van trots!103

Semi-contact kumite

In de teamcompetitie veroverden Michael Vo en Jorrit Wouters samen met het Belgische team de zilveren medaille. Op zondag overleefde Michael de kwalificaties in de categorie ‘mannen -75 kg’ jammer genoeg niet. Jorrit Wouters presteerde sterk en bereikte de halve finale bij de ‘mannen +90kg’.

Teamwork

144Het was de eerste keer dat deze Europese Kampioenschappen naar België kwamen. Funakoshi Karate Tongerlo (in de persoon van Ludo Bellemans) zette dit project mee op poten samen met de Oosterse Krijgskunstschool uit Dworp en IBF België. Naast de vier ‘competiteurs’ gaven ook drie scheidsrechters (Gerrit, Johan en Moran), twee IT-wonders (Bart&Bart) en veertien allrounders (Gino, Francis, Sophie, Erik, Wim, Tim, Pieter, Nils, Willy, Sylvie, Ruben, Koen, Annick en Robbe) het beste van zichzelf om deze prachtige organisatie vorm te geven.

Met de sterke sportieve resultaten, de getoonde fair play en het vlotte verloop van het EK was dit weekend dus meer dan geslaagd voor Funakoshi Karate Tongerlo!

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.
Bekijk hier het nieuwsitem van RING tv over het EK.
Op Facebook vind je nog meer foto’s. (Let op: Je dient in te loggen met je eigen Facebook-account voor je de foto’s kan bekijken.)

EK All Style Karate – Halle (B) – 8&9 oktober 2016
Scroll to top