Funakoshi Karate Tongerlo

Open KWF Paris Mastercamp – 27 en 28 mei 2017

yahara_2017_eiffeltorenVrijdag 26 mei 2017, bij het krieken van de dag. Zeven uitgeslapen leden van Funakoshi Karate Tongerlo stappen vastberaden het station van Herentals binnen. Ze hebben een missie: de heilige karategraal thuisbrengen.

Na een stevig cafeïneshot kapen ze een trein die hen via Brussel naar Parijs brengt. De eerste etappe verloopt zonder problemen. Er is ook voldoende tijd om de strategie voor de kraak van het Hemelvaartweekend te bespreken. De tweede etappe begint turbulent. Een afgesloten metrohalte herschudt de kaarten, maar alles valt snel in de plooi. Deze olijke zeven laten zich niet vlug van hun stuk brengen.

Eens geïnstalleerd op het lyceum La Salle Saint-Nicolas (daar waar hét moet gebeuren), gaat het richting Eiffeltoren. De benen worden gestrekt, de hersenen licht gekruid en gebraden onder de Parijse zon. De Eiffeltoren beklimmen doen ze niet. Een selfie maken uiteraard wel als bewijs voor de achterban. Na een verkwikkende stop met airco en frisse drankjes keren ze terug naar het lyceum. Het achtste lid is gearriveerd. Het team is volledig. De missie kan beginnen …

yahara_2017_groepsfoto… twee dagen trainen met shihan Yahara, hoofdinstructeur van KWF en 8ste dan. Op de eerste dag heeft hij duidelijk last van de zware rugoperatie die hij enkele maanden geleden onderging. Gelukkig deelt hij zijn visie en jarenlange ervaring met de aanwezige karateka’s. Hij geeft veel uitleg en verliest de tijd dikwijls uit het oog. Zijn assistent Otsuka (KWF instructeur, 6de dan) en Sid Tadrist (hoofdinstructeur KWF UK) zetten zijn woorden om in daden.

Op de tweede dag heeft Yahara goede benen. Hij demonstreert de juiste timing van een tegenaanval als een jong veulen van 70. Een replay of  een weergave in slow motion is welgekomen. Je ziet Yahara’s tegenaanvallen niet vertrekken, enkel kei hard aankomen op het bovenlichaam van de tegenstander. Fenomenaal die snelheid! Ongelofelijk als je het nooit zelf hebt kunnen zien.

yahara_2017_sakeNa twee dagen en meer dan 10 uren training, keren de acht van Tongerlo terug naar huis. Hun missie is geslaagd. Ze hebben de heilige graal gestolen … met hun ogen. Stukjes compression, kleine beetjes kaiten wazza en zelfs enkele kruimeltjes go no go … Je mag er zeker van zijn. Één van de volgende weken komen ze allemaal uit de kast op de training in Sporta!

Comments are closed.

Post Navigation